Värme

Alltså, det är sjukt varmt!! Jag kunde gå i linne när jag skulle till jobbet i morse. Och då gick jag ändå klockan halv sju.. Så ja, värme är det gott om faktiskt. Men det är såklart härligt:) Just nu har det dock börjat åska.. Hmm.. Det mullrar och så. Och exakt nu börjar regent ösa ner. Vad är det här? Här sitter jag och ska precis skriva om värmen också börjar den första skuren på typ tre veckor, haha. Tji, fick jag. Haha, men positivt tänkande var det ja. Det tycker jag alla ska prova på. För jag lovar det hjälper. I alla fall om man ger sig in i det helhjärtat och med en stark vilja.

Vad gör folket annars denna sommar?


En sommardag i solen:) Fast nu är jag liiite brunare;) Nu kan ingen missta mig för en snöboll längre:P

Jobb.. jobbigt..

Idag har jag jobbat. Det var helt enkelt jobbigt, men det får jag väl ta;) Pengar får jag ju i alla fall och det är alltid något.

Idag ska jag vila. Är tanken i alla fall.. Men imorgon ska jag köra ett spinningpass med Agnes:) Det ska bli skoj såklart! Spinning är skoj, och Agnes är skoj, så klart det blir bra;) I övrigt ska jag jobba imorn igen.. Det ska jag förresten göra hela veckan, plus sex veckor till framöver. Jag trivs ändå, det är helt okej, även om städning inte alltid är det roligaste. Det gäller bara att gå in med en bra attityd så fixar sig det mesta:)

Träningsdagboken; vecka 26

Måndag: Kondition på crosstrainer, ca 40 min ''nivå 3'', styrka för mage och armar, 20 min
Tisdag: vila
Onsdag: Bodypump, 60 min
Torsdag: Bodycombat, 60 min
Fredag: Crosstrainer, 15 min, ''nivå 4'', styrka för armar och mage, 20 min, crosstrainer 15 min, ''nivå 3''
Lördag: Löpning, 5 km, ca 25 min
Söndag: Crosstrainer, 15 min, ''nivå 4'', stryrka för mage och armar, 20 min, crosstrainer 20 min, ''nivå 3''

Så här har det sett ut den här veckan:) Jag är riktigt nöjd. Det blev många roliga pass! Idag vet jag inte riktigt hur det blir..

Söndag.

Jag är inte den som klagar på värmen. Men idag är det SJUKT varmt. Hjälp alltså. Det är inte ofta det är så. Tidigare var det mer än trettio grader i solen. Herre min skapare. Eller något.

Jag har precis ätit nu. Potatishalvor och kött med sås blev det. Hur mumsigt som helst:) Jag tror jag ska ta och trän senare idag med. Frågan är vad.. Jag kommer INTE orka springa utomhus i denna helvetesvärmen i alla fall. Så det alternativet kan jag ju stryka direkt. Nej, det får nog bli en liten tripp till Onyx igen:) Jag har räknat ut att om jag går hemifrån klockan sex, hinner jag både gå dit, träna och duscha innan det stänger.. Det är ju bra;) Antagligen ska jag satsa på lite crosstrainer och styrka för både armar och mage. Det var det jag körde sist och det var gött efteråt kände jag.

Hej då! Ha en fortsatt bra dag:)

Lördag.

Så var det helg:) Inte för att det spelar så stor roll för mig.. Jag har ju sommarlov i alla fall. Men nästa vecka börjar jag trots allt börja så det är väl bara att njuta av helgen:) Hittills har jag solat, tränat och brännt mig;) Haha..

Dagen började med en morgonpromenad:) Som vanligt.. Men med mor den här gången, eftersom hon ju har helg. Det var soligt och vackert, precis som vanligt denna vecka. Alltså herregud, solen har strålat hela veckan! Unbelievable.

Sedan begav jag mig mot stranden. Den stora, stora stranden i Ulricehamn. Skottek även kallat. Det var varmt. Just det! Jag övningskörde också.

Efteråt har det blivit en kort löprunda. Jag sprang ungefär fem kilometer på 25 minuter. Men, jag var inte trött efter den så det är helt enkelt ett tecken på att jag kan köra på hårdare och snabbare. Jag får ta och springa med bror min, då går det undan..

Nu ska jag duscha, äta, och sedan vara social. Det blir fest ikväll och det är alltid trevligt:)

Ha en jättebra lördag!:)




Jag vill ha tips på bloggar!

Nu har jag varit och tränat!  Eller aa, jag kom hem för mer än en timme sedan. Idag blev det lite styrka för armar och mage, samt cardio på crosstrainern. Det är väl ingen som missat att crosstrainern är min favorit?;)

Men nu har jag en fråga till er. Det vore jättesnällt med tips:) Jag vill ha tips på BLOGGAR! Jag är trött på att läsa samma gamla bloggar om och om igen. Ett tips kan ju vara att ni helt enkelt kommenterar så  besöker jag såkalrt den:) I övrigt skulle jag vilja läsa inspirerande bloggar om träning, kost, mental träning m.m. Så har ni tips på sådana, hojta till! Tack:)

Nu ska jag vara jättenyttig och äta marshmallows ( stavade jag rätt). Det är ju så gott! Vita och fluffiga, mmm..

Ses imorgon! :) Då blir det dessutom mer uppdatering från mig! Ha det bra i helgen med allihopa! :)




mmm...

Fredag

Ny dag, nya möjligheter. Jag tror det var så i alla fall.
Hittills har jag gått en morgonpromenad. Som vanligt, får jag väl tillägga.. Även denna dag skiner solen så det var jättehärligt:) Jag vet inte om jag ska träna mer idag, det är ju så fint väder ute! Det kanske blir någon löprunda, eller styrketräning utomhus i trädgården. Vad vet jag. Jag hade velat köra bodycombat igen! Det var ju himla kul. Nästa torsdag så.

Vad gör ni andra därute denna dag?

Bodycombat

Nu har jag kört ett pass bodycombat med min vän Agnes:) Det var jobbigt men skoj! Jag gillade det passet mycket mer än exempelvis bodypump. Jag gillar mer att hoppa än att pumpa tror jag. Nu har jag ju testat i alla fall. Fast jag ska inte upphöra med pumpandet! Jag vill ju bli starkare överhuvudtaget, så lite tålamod med vikterna kommer jag fortsätta med. Kanske redan imorgon? Jag ska ju vila någon dag med, men det gjorde jag ju i tisdags. Nu har jag i alla fall testat på bodycombat. Lite svårt var det allt, eftersom det var första gången. Men jag gjorde så gott jag kunde, och mot slutet gick det suveränt! (eligt mina mått då vill säga.. )

I alla fall var bodycombat någonting för mig som gillar att hoppa omkring och röra på mig. Svettigt blev det också.. Det var sjukt varmt inne i lokalen, och jag som svettas extremt mycket i vanliga fall blev ju inte direkt svalare av det.. Som ett bad nästan, haha. Nåväl.

Imorgon får jag väl se vilket pass det blir, eller om det blir styrka, eller om det blir cardio. Framtiden får utvisa det hela. Det enda jag vet är jag troligtvis ska ta en promenad, dels på morgonen, men ev. med en kompis sedan med.

Men ha det bra alla därute och sov gott:)

Värme

Gah! Vad varmt det är. Nu har jag i alla fall städat klart. Äntligen. Jag måste vara segast i världen på att få saker gjorda.. Haha, det har bara tagit halva dagen eller så. Nu ska jag tack och lov inte städa mer.

Det jag nu har tänkt göra är att gå ner till onyx. Jag älskar Onyx, atmosfären är bra på något sätt. Idag ska jag då testa bodycombat. Det ska nog gå förhoppningsvis. Jag och koordination alltså, men det ska gå!

Jag tror jag ska köra något mer cokså förutom det. Har bara inte bestämt mig för om jag ska ta det efter eller före passet. Det får jag se.

Men hej då! Nu drar jag till träningen:)



Torplyckor på mitt sätt

Recept: ca 50 stycken

* 3 dl vetemjöl
* 1 dl grovt rågmjöl
* 150 g margarin
* 1 dl socker
* 1 tsk vaniljsocker

Garnering:

* Mörk choklad
* Vit choklad

Blanda ihop allt utom chokladen. Gör fingertjocka längder. Skär till 5centimetersbitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter till en temperatur på 175 grader. Om de kännns stora när de är färdiggräddade kan man dela dem på mitten ( det gjorde jag ). Smält choklad och ringla över.


( Bild: Jag)

Moln.

Solen går i moln nu! Gah! Jag som ska sola.. Fast jag har blivit lite röd på bröstet.. Lika bra det då kanske. Dessutom har jag lovat mor att städa huset. Så det är väl bara att lyssna på henne;)

Dammsugning av hela huset är det då som gäller.. Inte jättekul. Städning kommer jag få tillräckligt av nästa vecka när jag börjar jobba. Då ska jag städa hela dagarna. Nåväl, halvdagar. Men även städning är ju fysiskt arbete. Köket behöver verkligen städas.. Efter att jag dragit fram där. Jag gjorde fler kakor sedan förutom drömtårtan. Jag gillar att baka! Så det blev torplyckor. Jag får lägga in recept sedan. Goda är dom i alla fall. Och med lite fanatsi är de dessutom nyttiga.. Haha, nej kan det inte finnas kakor som är nyttiga? Några tips? Fler nyttiga recept är vad jag behöver.

Nu blir det städning.

Solljus

Det känns som om livet handlar om balanser. Man ska inte äta för mycket, inte heller för lite. Man ska inte vistas i solen för mycket, då bränner man sig. Samtidigt får man bristsjukdomor om man inte möter solljuset.

Uan solljus riskerar man både psykiska och fysiska men. Solen ger oss D-vitamin, som är viktigt för kroppen. D-vitamin bygger bland annat upp både skelettet och immumförsvaret.

Visste du till exempel att halva befolkningen lider av D-vitaminbrist? Har man känslig hud som gör att man måste använda solskyddsfaktor gör det att vitaminen inte når kroppen. Samtidigt ska man såklart inte bränna sig, så vitamintillskott kan ju vara en idè.

Det är helt klart lurigt med alla dessa restriktioner, tips och all information man får från olika källor. Men som alltid får man väl ta det med en nypa salt, och helt enkelt balansera det hela.


Jordgubbar

Finns det något godare på sommaren än jordgubbar? ( Med glass, mmm..)
Det är så underbart gott! Jag köpte det och åt efter träningen igår. Gott, som bara den, så gott så att min kompis snodde hälften.. Elin din tjuv! Aja, gott var det i alla fall.

Någonting som också är bra med jordgubbar är att de innehåller järn. Järn är någonting som speciellt tjejer kan drabbas av i och med att vi har mens. Det är i alla fall vanliga att vi får järnbrist än att killar får det. Äter man då inget, eller för lite, kött (som jag) är det extra viktigt att man får sig järn på andra sätt. Annars får man ju i sig det genom kött. Det kanske var därför som Elin snodde min jordgubbar? Hon är vegetarian..

Jordgubbar är helt enkelt perfekt sommargodis. Jordgubbar innehåller även c-vitamin. Energimässigt är de betydligt bättre än godis. De innehåller ca 38 kalorier/ 100 gram. Toppen säger jag.

Jordgubbar














Fortsätter vädret vara så här kommer det snart finnas jordgubbar i vårt lilla minijordgubbsland:) Och smultron med.. Jag tror jag kommer få baka en del pajer och sådant framöver:) Det gjorde jag en hel del förra året. Till glädje åt min familj som gladeligen käkade upp allt.

Torsdagmorgon!

God morgon! Idag är jag jätteglad:D Fråga mig inte varför, det var bara en spontan reaktion på denna dag;) Jag menar, solen skiner, jag ah rsomarlov, kan det bli bättre? ;)

Nu ska jag baka en kaka till mor. Hon ska ha med den till jobbet imorgon. Så jag ställer upp för hennes skull. Dessutom älskar jag att baka och laga mat så det är inte direkt en uppoffring. En drömtårta blir det. Sånt gillar jag:) Jag ska lägga upp receptet sedan, och kanske en bild om den blir lyckad, haha. Antagligen vet ni väl hur den kakan ser ut redan, men ändå.

Vad har jag gjort mer idag då? Jag har promenerat faktiskt. Det börjar bli en vana nu. En väldigt trevlig sådan. Jag gillar skogen, även om det möjligtivs för tillfället är alldeles för mycket kryp i den. Jag gillar inte flugor jättemycket. Andra kryp går bra, men inte flugor som surrar in i örat på en!

Bodypump

Dagens träning blev i form av bodypump. Det var jobbigt kan jag tala om.. Och svårt, det var första gången ju. Jag tog antingen för tunga, eller för lätta, vikter. Menmen, så blir det. Det kändes verkligen som sådan träning jag skulle behöva i alla fall. Speciellt för armarna. Alltså, jag spelar ju badminton så jag förstår inte hur jag kan vara så klen! Det kommer nog dock bli bättre om jag bara kör detta några gånger till så. Imorgon blir det ett till pass. Denna gång  form av bodycombat. Någon som testat? Jag hoppas på att det blir kul.

I övrigt ska jag bättre på brännan imorgon. Tydligen ska det bli kanonväder. Sånt gillar vi!


God kväll!

Ja, idag blev inte den bloggande dagen precis. Jag har varit i Göteborg hela dagen:) Med mina kusiner och morfar. Trevligt, trevligt. Det blev en massa shopping, bland annat ett träningslinne i en snygg färg:) Får ta och visa det imorn! Dagen startade med ägg till frukost. MUMS! Med en sådan här söt äggkopp;



Haha, så söt är den;)
Ägg är för övrigt en kanonfrukost! Och gott är det med, speciellt med kaviar till.

Fisketur.

Sol om någonting gör en verkligen glad! Man blir glad av solen, så enkelt är det. Livet känns enklare, smidigare och mer hoppfullt. Vinterdvalan och depressionerna är som bortblåsta. Istället får man sol, och näring. Tjoho!

För att fira solen var jag ute hela dagen:) Jag blev inte en bränd! Det kan i och för sig berott på att jag tog massor mer solkräm men ändå;)

Fiske blev det som sagt. Men mest solade jag. Haha, såklart.



 







Trevligt var det i alla fall:)

Solpromenad.

Nu har jag hunnit med en promenad. Det blir nog ungefär det jag hinner med idag skulle ja tro. Snart åker jag med en del av släkten för att fiska. Eller a, de ska fiska medan jag ska sola;) Så nu blir det till att ta på sig solkräm! Solen gör ig gärna röd, hehe.

I alla fall var det himla gött att vara ute och gå. Solen sken och det var varmt. Men hej då! Något inlägg dyker säker tupp senare på kvällen:)

Träningslinnen.

Först insåg jag att jag ahr dåligt med träningskläder. Av de kläderna jag har finns inga linnen överhuvudtaget. Jag älskar färg så dessa från Nike vore inte helt fel:)



Eller i alla fall något i stil med det. Helst hade jag velat ha ett rosa. Japp, jag är flickig.


Om mig.

Jag vet inte hur mycket jag har nämnt om mig själv. Kanske mycket, kanske lite, jag kommer inte ihåg. Men i vilket fall ska jag göra ett nytt inlägg om detta nu. Antagligen kommer jag skriva mer inlägg som har om mig att göra och följaktligen kommer de inläggen hamna i den här kategorin, ''om mig''.

Jag heter Johanna, är snart 18 år och till hösten börjar jag tredje året på Tingsholmgymnasiet. Jag går Natur/ Samhällsprogrammet där och det tredje året har jag valt inriktningen natur. Jag är en naturmänniska skulle jag tro, exempelvis så älskar jag matematik. Det har jag alltid gjort. Vad jag ska göra efter alla dessa år i skolan är fortfarande en gåta för mig. Jag har en del planer, sedan får man se vilka som verkligen blir av.

På fritiden tränar jag som sagt mycket, och jag tycker det är jätteskoj! Det är nog ingen som missat det.. Under hösten till våren är det badminton som gäller. Men nu däremot, under sommaren, så blir det mer och mer styrka och kondition, dels för att hålla uppe formen till nästa badmintonsäsongen, men också för att gå upp alltför mycket i vikt;)

Det är inte bara spelet badminton som intresserar mig, utan även allt runtomkring. Till exempel alla kompisar, och även att jag har möjligheten att kunna vara tränare. Att vara tränare är oerhört kul! Samtidigt som man hjälper andra växer man som person, hur bra är inte det? Kanon tycker jag. Badminton som hobby har överhuvudtaget hjälpt mig oerhört mycket, på många olika sätt.

Vill du veta mer så säg till!

Just det! Jag är en riktig godisgris också..




Uppe med tuppen.

Vad är det med mig? Jag vaknade halv sex! Jag kunde inte somna om heller, så jag gick helt enkelt upp istället. Så nu får jag plötsligt några timmar till denna soliga dag. Det är ju bra att i alla fall vädret är bra. En promenad skulle inte sitta fel, eller en stunds läsning ute på altanen.. mm.. Det ska nog gå att ordna det här:)

Vad har jag mer att säga då? Inte så mycket mer tyvärr. Jag funderar på att skriva ett viktigt inlägg om självkänsla men jag tror jag väntar en liten stund på det. Jag vill att det ska bli bra, så jag inte bara gör ett random utplock av det jag kan, och tycker. En liten stund till, och det kommer bli kanon istället. Så länge: Ett recept!

Blåbär gillar vi ju alla? Eller hur? Jag i alla fall.. Helst hade jag velat att det här receptet skulle vara meganyttigt. Tyvärr är det inte det, det innehåller en del socker.. Men jag tycker ändå att ska man äta något som är riktigt gott, då ska det vara onyttigt! Om man då inte äter det jämt vill säga.. Men någon gång ibland:)

Blåbärsdrink:

* 2 dl fil
* 1 dl socker
* 1 dl blåbär
* 2 msk florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 3 isbitar

Mixa ihop allt. Mums! Självklart kan man använda andra bär med.. Men blåbär är något alldeles extra tycke rjag:)


Today's workout.

Hoho, jag känner för att vara lite internationell. I övrigt är mina engelskakunskaper inte mycket att skryta med.. Menmen, till saken nu då. Ikväll har jag tränat igen. Ja, det blev mycket träning idag.

Kvällens träning var i form av en slags premiär på ONYX. Jag gillar Onyx! Det är så himla fint och fräscht, ganska litet och allmänt snyggt. Det var inte extremt myckett folk på en liten yta heller, som det är i simhallen.. Nej, här hade man fritt svängrum. Toppen tycker jag:) Onyx var helt enkelt över mina förväntningar, det känns som om det kommer bli en god träningstid där. Jag har ända fram till den 21:a Augusti på mig. Sedan är kortet slut så att säga. Billigt blev det ju också. Två månader för 550:-. Det var bra i jämförelse med vad det egentligen skulle kosta..

Men vad gjorde jag nu då? Jo nu ska ni får höra:

Jag började med uppvärming på en crosstrainer. (woho). 15 minuter tog det.
Sedan gick jag och Karolina till hantelrummet som jag kallar det. Där körde vi lite diverse biceps- pch tricepsövningar, samt ett par magdödare. Bland annat så körde jag ''plankan'' igen. Allt som allt tog detta en 20 minuter ungefär. Därefter körde vi lite hårdare på crosstrainern igen. Det blev 25 minuter den här gången. Jag tog ut mig rejält och svettades floder som vanligt.. Men skoj var det:) Imorgon hinner jag nog inte träna på Onyx igen, och inte på onsdag heller. Men på torsdag så! Jag måste ju utnyttja gymkortet..


Som gjorda för badminton.

En del övningar är ju som gjorda för badminton; till exempel utfall och ''plankan''. De var några av de övningar som jag körde innan. Ganska jobbigt faktiskt, jag är inte direkt van vid att köra sånt här. Men jag borde göra det mer, både för badmintonens skull och för min styrkas skull. När det gäller sån här träning så har jag alltid undvikit den. Jag har inte velat. Men idag så! Mohaha, here I come. Sommaren 09 tänkte jag säga men det känns lite sent påtänkt.. Jag satsar på att vara rejält förberedd inför nästa sommar istället;)

Kroppsstyrketräning är helt enkelt bra. Jag varvade situps, plankan, utfall, tåhävningar och '' 90 grader mot vägg''. Jag tog till och med chansen att vara utomhus. Det kändes bra, dessutom var vädret kanon! Imorgon ska det faktiskt bli ännu bättre har jag hört. Min bränna skulle kunna förbättras, hehe. Jag har inte mycket till pigment..





Haha, jag insåg även att jag svankar och har en putig rumpa:P

''Kroppsstyrketräning''

Med det menar jag styrka med sin egen kroppsvikt. Alltså utfall, jägarvila ( 90 grader mot en vägg) armhävningar, upphopp och situps m.m... Det ska jag ägna mig åt lite nu. Frågan är hur mycket jag orkar. Jag hatar det egentligen. Men jag ska tvinga mig själv att tycka det är jättekul. Det sitter nog i huvudet säger vi. So here we go!

Mjölk.

Mjölk är en dunderdryck. Men det vet vi ju nästan redan. Men varför undrar man då? Dels så innehåller de 18 av 22 näringsämnen som vi behöver dagligen för att må bra. Ett glas om dagen är därmed kanonbra. Ett av dessa näringsämnen är bland annat kalcium. Det är speciellt viktigt för kvinnor. Kalcium stärker bland annat skelettet. Om man dricker ett glas mjölk får man i sig lika mycket kalcium som man skulle fått i sig om man åt 11 ägg. Då känns det lite smidigare att dricka ett glas mjölk.

En annan kul grej med mjölken är mjölkpaketen. Tänk vad mycket man kan lära sig från dem;) Haha, det finns en del information på dem som man faktiskt tar till sig av när man sitter där på morgonen och äter sin frukost. Tänk på det nästa gång;) Det är nyttigt, och allmänbildande!


Morgonpromenad.

Jag tog en morgonpromenad igen idag. Det var väldigt nice efter som solen är framme! Helt otroligt. Vad ska jag göra annars idag då? Tja, dels ska jag ordna lite saker åt mamma och pappa, men sedan ska jag till ONYX också. Jag ska snart kolla upp vilka pass som går idag. Funkar det inte tidsmässigt får det helt enkelt bli vanlig hederlig gymträning. En crosstrainer vore som sagt inte helt fel..



Om det är någon maskin jag skulle vilja ha hemma, så är det den.

Ett gott skratt förlänger livet:)

Det stämmer eller? För om det stämmer borde jag bli urgammal. Haha, jag skrattar mycket, och ofta. Tydligen skrattar jag högt och bullrigt dessutom. Där ser man. Jag har fått en del kommentarer om mitt skratt.. haha..

I vilket fall kommer här två konversationer som hänt på senare tid mellan mig och andra folk. Kanske inte megakul för en utomstående, men ändå;)

I tunnelbanan i Frankrike, dörrarna hade precis stängt

Jag: Du Rina! Du glömde din väska därute! ( Jag pekar ut samtidigt som tåget åker iväg..)
Rina: (Känner efter vart hennes väska är och inser att jag skojar inte. Därefter kommer en förskräckt min följt av ett: Va??!!
Jag: Fast jag har denXD

Vi skrattade så vi dog.

På väg hem häromnatten.

Min bror Olle: ( Går runt och sjunger högt för sig själv) Du Johanna! Jag sjunger mycket bättre än dig!
Jag: Nej, verkligen inte!
Olle: Jo
Jag: Nej
Olle: Jo
Jag: nej
Mamma: Men jag slickar bäst
Jag och Olle: ?

Haha, jag är nog trött.


På rätt väg!

Mohaha! Nu har jag i alla fall gått ner kilot från Danmark;) Lite badminton gjorde susen. Imorgon ska jag ju träna med så det är ju med ett steg i rätt riktning:P

Men överhuvudtaget är det maten jag behöver skärpa mig med. Jag är alldeles för godisgrisig av mig.. Jag ska försöka ändra på detta. Så kanske jag får en platt mage för en gångs skull? Varför är det ofta magen man har komplex över? I mitt fall är det i alla fall det, och för många andra med.

Träningsdagbok; vecka 25

Denna veckan hade jag kunnat träna lite mer intenisivt egentligen;) Men jag var ju trots allt på semester.

De träningsmomenten som jag skriver in i detta schema kommer vara i huvudsak högintensiv träning. Jag kommer alltså inte nämna de promenader jag tar. Jag tar ju så många promenader så jag kan inte komma ihåg alla.. Men inte denna veckan alltså;)

Here we go..

Måndag:---
Tisdag; Löpning i 45 miniter
Onsdag: Löpning i 40 minuter
Torsdag:---
Fredag:---
Lördag: ---
Söndag: Badminton, 90 minuter

Men nästa vecka så! Imorgon börjar jag träna på ONYX. Det ska bli härligt. Det blir en lära-känna-gång så att säga. Jag och Karolina ska gå runt och se lite hur det ser ut, kolla upp när pass går och även styrketräna lite. Jag hoppas på att det finns en crosstrainermaskin. Jag tror det finns det:)

Badmintonspel:)

Nu ska jag iväg och spela badminton! Det ska bli skoj som vanligt:) Vi blir inte så många.. Bara tre faktiskt, men det får gå ändå:) Badminton är alltid skoj tycker jag. Vilken tur jag hade som sprang på den.

Klockan fyra alltså. Det är snart. Så jag måste sticka nu! Det blir ett nytt, längre inlägg här på bloggen så fort jag kommer hem sedan:)

Powerwalk.

Ingen har väl missat uttrycket powerwalk? En snabb, hurtig promenad som sagt. Själv älskar jag att gå. Man blir inte läskigt trött, med blodsmak i munnen. Det är fridsamt, och man hinner se mycket samtidigt. Om man då varierar rundan vill säga.. Vilket i och för sig inte alltid är så himla enkelt. Promenader är helt enkelt bra. Det sliter inte lika mycket på knän heller. Knäskador är faktiskt den vanligaste skadan hos idrottande unga kvinnor. Av alla skador som idrottande tjejer får, utgör knäskadorna me rän 50 %. Det är läskigt mycket.. Så att ta hand om ens knän är helt enkelt viktigt.


 

Hemma från Danmark.

Jag har nu kommit hem från Danmark! Givetvis har semesterkilona hoppat på mig, igen! Vad är det med mig och viktuppgång efter semester? Jag blir tokig. Men nu har jag ju plötsligt två mål istället för ett.

1. Gå ner extrakilona från Frankrike
2. Gå ner extrakilona från Danmark..

Lite nya mål är ju alltid trevligtXD Nej, nu jävlar. Jag var jättebestämd före jag åkte till Danmark, jag är än mer bestämd nu!

Nu får jag ta i med hårdhandskarna. Fast kanske är inte en midsommar full med jordgubbar och glass den bästa uppvärmningen? På måndag ska jag i alla fall börja gymma på ONYX. Alltid något.

Jag är motiverad, och jag lovar att uppdatera om allt som händer här. Är någon med mig?

Danmark.

Vi ses om en vecka! Jag ska till Danmark nu. Där kommer det bli löpning och badminton för hela slanten:)

Spinning.

Jag insåg att träningsdvdn var lite för mesig. Jag höll på att somna under uppvärmningen. Det kan vara så att jag är för otålig och rastlös. Som tur var kom jag på den lysande iden om att vi faktiskt har en motionscykel! Den är gammal och slite, men ändå. Den rullar, inte framåt då... Men där den står;) Man kan inte ens fuska med den, som vid andra spinningpass ( fy, Johanna) eftersom det lättaste motståndet är jättetungt. Det kan vara jag som är klen också. I alla fall så tog jag mig en tur på den, i källaren med alla serietidningar. Det gick riktigt fint vill jag påstå:)

I övrigt så är spinning en bra motionssport. Dels, om man har en egen cykel, kan man träna hemma, när man vill och man har ingen ursäkt om det regnar.. Sedan är det också mer skonsamt mot knäna jämfört med exempelvis jogging. Man blir också väldigt varm, man kommer till slut bli starkare och starkare i benen och man förbättrar konditionen. Sedan kan alla använda den. Man kan träna med ett lågt motstånd, likaväl som till ett tufft motstånd. Det är helt enkelt anpassningsbart.



Så här ny och snygg är då inte min cykel, men jag hade velat att den var det;)


Regn.

Nej, det slutar bannemig inte regna! Nu regnar det ännu mer, det öser ner, och imorgon är det avslutning och allt ju. Jag får ta mig i kragen och ta till andra träningsknep. Jag har ju min mors dvd:er.. Haha, alltid något. Jag är rikgtigt rastlös nämligen. Men videon ''platt mage, stark rygg'' funkar såklart. Min rygg är verkligen inte vad den borde vara. Jag svankar väldigt mycket. Stel är jag dessutom. Om det är någonting som jag borde göra mer så är det att stretcha.

Mangosalsa, nyttigt och gott:)

Nu när jag ändå är inne på matspåret måste jag ge ut detta recept;


* En halv färsk ananas
* 200 g physalis
* minitomater
* 2 msk olivolja
* lite baslika
* plus övriga kryddor
* 1-2 mangos





Detta är en paradrätt som bjuder på varje grillkväll:) Tänk bara på att berätta att chilibitarna inte är paprika.. Haha, ett par gånger har de som inte uppskattar stark mat lyckats få i sig stora chilibitar:P

Välbefinnande= inte bara motion

Man måste ju äta (onyttigt) också! Detta är ett recept på en paj som jag tycker är hur god som helst..

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 deciliter hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt.

För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Smula sedan mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


Om man vill kan man alltsd lägga på jordgubbar med.

Gott! Till glass blir det extra gott (tycker jag). Kall glass mot nygräddad varm paj är underbart.


Magazine Fitness.

Jag har upptäckt magazine Fitness. Jag tycker den är riktigt bra. Den har en blandning av både träning, kost m.m. Sådant som jag är intresserad av helt enkelt. Texterna är med bra, likaså reportagen.



Det senaste numret.

Tydligen fanns den tidningen nere på stadbiblioteket, och tydligen kunde man också låna hem gamla nummer. Sådant gillar vi! Fast jag har ändå tänkt att prenumerara. I alla fall fyra nummer, då får man en träningsdagbok med;) Suveränt! Fast den här bloggen är såklart bra som träningsdagbok också.

Nej, nu ska jag äta lite, det blir bara någon frukt eller så, jag åt i Borås precis före vi åkte hem. Men en banan nu sitter inte helt fel..


Träningsupdate:

Tyvärr har jag inte mycket att uppdatera. För idag var jag i Borås med några vänner:) Mycket trevligt det med måste jag säga. Det blev en del shopping och så, skorna jag köpte ska användas redan imorgon på skolavslutningen. Det är helt sjukt att det är imorgon! Den sista dessutom. Helt otroligt, för nästa år är det studenten. Ett år kvar i skolan, sedan får jag se vart vingarna bär.. Jag vill helst åka utomlands, och kombinera mitt intresse för badminton:)

Jag tror ändå jag ska ta en löprunda, bara min bror kommer hem. För som det är nu är det inte jättetrevligt. Det regnar, och blåser. Allmänt kallt helt enkelt. Man kan ju träna inomhus såklart, men för tillfället har jag en förkärlek för löprundor.

FRED PERRY TRICOT TWNTAPE JKT CORALL

Möjligtvis får det bli en promenad i regnkläder. Helst hade jag velat ha denna tröja under:) Jag gillar färgen, den är från Fred Perry och kostar 799:- på bland annat Stadium.


Inre och yttre muskler

Det kan vara jag som missat något totalt, men visste du att det finns något som heter inre och yttre muskler? Jag trodde bara man hade en slags muskler, men så var tydligen inte fallet. De muskler som jag visste att vi hade, är de som kallas för yttre muskler. Men sedan finns de tydligen inre muskler också. Detta fick jag reda på när jag läste boken '' Ta fram kraften inom dig''. Inre muskler är små muskler som sköter vår stabilitet. De finns till exempel i kotpelaren och håller upp våra kroppar. Dessa aktiveras genom långsamma rörelser. Alltså till skillnad från den yttre muskulaturen som aktiveras genom snabba rörelser.

Ofta, eller i alla fall jag, hör man bara om de yttre musklerna och det är dem som man fokuserar på. Men faktum är att det krävs en balans mellan dem. Det är viktigt att träna de inre musklerna med. Då minskar bl.a. skaderisken. 

Så här tränar du de yttre musklerna:

* Konditionsträning
* Styrketräning
* Olika sorters hårda pass
* Överhuvudtaget snabba rörelser

Och de inre musklerna då:

* Quigong
* Yoga
* Pilates
* Långsamma rörelser överhuvudtaget, med bland annat ben, huvud och armar

 

kanske är det inte det första man tänker på.. Sedan är såklart yoga m.m. bra i lugnande syfte.

Yonex


Yonex har en del snygga kläder (mer än bara tröjan på bilden). Men grejen är den att dammodellerna är så fruktansvärt korta! Då är ändå jag kort, men om inte jag kan ha dem, vem har det då? Okej, man kan ju visa halva magen så fort man slår ett slag, men det tycker inte jag känns så bra. Det är lite tråkigt, med tanke på att kvaliten i övrigt är kanon, de är i funktionsmaterial, och det kommer nya snygga modeller hela tiden. En tröja har jag från yonex, den är oerhört slitstark måste jag säga, med tanke på att jag haft den i typ fem år.. Den hör till de äldre modellerna som tydligen var längre. Synd att inte alla är så som sagt. I övrigt är märket kanon. Väskorna är snygga, skorna bekväma, racketarna är bra m.m.

Ridning

Jag har ridit en gång (om man inte räknar med det gånger man blev ledd i Borås djurpark). Det var mycket läskigt, med tanke på att jag är lite hästrädd, hehe. Men jag överlevde faktiskt! Helt otroligt. Idag ska jag rida igen i alla fall, hos en kompis som har hästar. Det som gör den här gången lite läskigare är att de hästarna är lite större jämfört med de små russen jag skrittade omkring på innan;) Men det ska nog gå bra hoppas jag! Ridning är annars en väldigt rolig sport. Man är inte så marknära som i övriga sporter.. Också måste man samarbeta med ett stort djur. På tävlingar kan ju dessutom killar och tjejer tävla på samma villkor, i samma klasser. Det är inte i många sporter man kan det.

Är det någon där ute som rider? Kan inte du i så fall berätta lite mer? :) Om varför det är kul, vad som är det bästa med sporten, osv. Ordet är ditt! Jag vill lära mig mer.

Pastasallad.

Jag tycker att pastasallad är hur gott som helst, speciellt det här receptet. Pastasallad är dessutom perfekt att ha med sig om man tävlar på helger ( som jag gör) eller bara ha till en enkel matlåda.

* ca 250g pasta
* 1 påse(350g) djupfryst tacokyckling ( finns inte det i din mataffär går det såklart bra med annan kycling, eller quornbitar)
* 1 paprika
*  en halv gurka
* 8-10 cocktailtomater
* ev. övriga grönsaker som man gillar

Honungsdressing

*
1 äggula
* 1-2 msk vinäger
* 1-2 msk flytande honung
* 1-2 msk dijonsenap
* 1 dl olivolja

1. Koka pastan
2. Hacka grönsaker
3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen, smaka av
4. Blanda ihop allt
5. Smaka av allt, gillar man tacokrydda är det ett tips att smaksätta med det


Löprunda.

Jag känner att jag ah riktig tur som bor så bra. Det finns faktiskt fördelar med småstäder, i alla fall om man som jag bor nära skogen:) Då är det lätt att ta sig ut och springa. Hur underbart som helst ju! Sedan efter det ha rjag ätit en grymt god måltid, nämligen min favoritpastasallad:) Den måste jag lägga ut recept på ju.. Jag unnar alla att äta den. Egentligen är den godast med quornbitar. Jag älskar quorn, och annan vegetarisk mat med dessutom. Så bli inte förvånade i fall det kommer bli en del vegetariska recept här.. Mumsigt. Jag tror jag kan ha smittats av min vän Elin. Hon är vegetarian. Sedan är det dessutom snällt mot miljön att vara vegetarian:)

Löpning är i alla fall ganska gött tycker jag. Idag sprang jag fyrtio minuter, det är perfekt. Annars har jag en annan runda på 25 min också som är populär med. Det beror lite på hur mycket tid man har och så, och om man vill springa snabbt eller bara lunka omkring.

Promenad och badminton klockan sex

Jag hann faktiskt med en morgonpromenad idag med! Det var jätteskönt, med tanke på hur underbart vädret var. Sedan gick jag till skolan, hade betygsamtal och sedan gick jag hem igen. Väldigt givande än så länge. Någonting som dock var bra var att nu kunde jag äntligen ta hem en bok från skolan som jag jättegärna vill läsa! Ta fram kraften inom dig heter den. Den är skriven av Susanne Pettersson, en kvinna som är utbildad kommunikolog och ''coachar, utbildar, utvecklar och bidrar till människors framgång och förändring''. Efter att jag läst ut den ska jag ta och skriva en recension.

Sedan klockan sex blir det badminton igen:) Haha, jag börjar ju komma igång nu.. Det ska bli himla kul som vanligt. Idag vill jag spela mycket singel. Jag känner för att trötta ut mig rejält. Då är singel en bra idè, jämfört med dubbel och mixed.

Singel- en person mot en person
Dubbel- två personer mot två personer
Mixed- En tjej och en kille mot en tjej och en kille

Jag har alltid tyckt singel är roligast, även om det egentligen är dubbel och mixed som jag är bäst i. Men det kan bero mycket på vem man spelar med. Numera kan jag tycka att mixed blir roligare och roliagre. Bland annat för att det gick så bra på klubbmästerskapet;) Haha, det var faktiskt riktigt roligt, för egentligen had ejag ingen och spela med, de flesta har en som de alltid spelar med, men det har inte jag numera. Då kom jag och MIN BROR på att vi skulle spela ihop. Han är fyra år yngre än mig, men duktig för sin ålder. Grejen är att vi hade aldirg spelat ihop, och det var väl egentligen ingen som trodde på oss, utom oss själva då;) Vi hade en plan, vi skulle vinna! Och det gjorde vi! Efter många om och men.. I första matchen fick vi möta det bästa paret, på pappret så hade det mest normala varit om vi förlorat. Men tji fick dom.. Vi lyckades vinna första set, jag undrar vem som var mest förvånad, vi, dom eller publiken? Kul var det i alla fall:)


Björnbär

Ingen har nog missat att vitaminer är bra för kroppen. Och inte heller har man missat att c-vitamin finns i citrusfrukter. Men en frukt till, eller bär snarare som vitaminen också finns i, är björnbär. Jag upptäckte detta goda bär häromdagen, mycket gott alltså.. Det som är bra med björnbär att man kan köpa dem året om, bland annat finns de i frysdisken. Dock kan man tycka det är dyrt. Å andra sidan är priset marginellt jämfört med vissa sorters godis, och mycket nyttigare dessutom..

I Sverige är björnbären vanligast vid de södra kustdelarna. De mognar så sent som i september. De är rika på fibrer och c-vitamin och dessutom energisnåla i övrigt! Beroende på om de är frysta eller färska så innehåller de mellan 35-43 kalorier per 100 g. Jämför detta med en 100g-chokladkaka som innehåller ca 560 kalorier! Överlag så har det visat sig att bär är riktig supermat för kroppen, med alla dess antioxidanter, näringsämnen och vitaminer.


Choklad och promenad.

Jag är helt enkelt en sucker för promenader;) Och för choklad då;) Jag och min vän Elin tog en promenad innan, turen gick till Lidl, för de har godast choklad;) Men vet ni vad?! Jag lyckades stå emot.. Helt otroligt alltså. Alltid något. Å andra sidan går det an när det är vardag och så. Det svåra är på fredag- och lördagkvällar då ALLA i ens närhet plockar fram godis, eller annat mumsigt. Det är ju klart att en sockergris om jag inte kan stå emot då! Så länge det är vardag=okej, men vid helger och semestrar..hmm..

Jag åker med familjen på semester till Danmark om en vecka. Hur ska detta gå? Som tur är har jag en träningstokig bror med mig, så vi kommer garanterat fortsätta träna, både löpning och badminton. Danmark är som tur är ett riktigt badmintonland så det ska nog gå bra:)



Hur kan man inte motstå?

Fettförbränning

Det kommer nya metoder och ideér hela tiden känns det som. Om vad man ska träna, hur länge, hur ofta, och om vad man ska äta till.. Listan kan göras lång. Någonting som dock är bevisat är att morgonpromenader före frukost är väldigt effektiva, sett ur en fettbörbränningssynpunkt. Jag har alltid undrat varför det är så, för det är onekligen bevisat att det är så. Energimässigt bränner man dock ungefär lika mycket, oavsett om man ätit fruksot eller inte, men om man inte ätit frukost så är andelen fett som förbränns högre! Överhuvudtaget är lågintensiv träning, dvs träning då man går på 60% av sin maxpuls, det mest optimala när det gäller andelen fett.

Men varför är morgonpromenader så effektiva? Och varför just före frukost? Läs vidare om ni vill veta mer..

Under natten ställer kroppen om sig till att nästan enbart använda fettreserven som källa. Det är utsöndringen av tillväxthormon som ser till det. Om man då tar en snabb promenad, direkt efter man vaknat ( med direkt menas att man ska ha hunnit börja gå efter max en kvart) så hinner inte nivåerna av tillväxthormon sjunka tillbaka. Detta gör att då man börjar röra på sig så pas strax efter man vaknat, kommer energin fortsätta att tas från fettreserven, och kroppen kommer dessutom ta mer då man går med tanke på att det är mer fysiskt ansträngande. Även det faktum att insulinnivån är låg gör att kroppen måste hämta energi från fettdepåerna.

Hade man alltså hunnit äta frukost hade bland annat insulinnivån höjts och alltså hade inte kroppen då behövt ta från fettreserven. Går man inte heller ut ganska snabbt efter att man vaknat kommer inte heller nivåerna av tillväxthormon vara höga. Detta gör alltså att om man går ut snabbt efter att man vaknat, på fastande mage, kommer kroppen bränna en högre andel fett än annars. Dessutom är morgonpromenader bra att börja med då man är otränad. Det första man vill göra om man ska börja träna är kanske inte precis att kasta sig ut i löparspåret.. Lågintensiv träning överlag innebär inte heller en lika stor skaderisk som vid högintensiv träning.



Hur ska jag förklara?

Jag kom helt enkelt inte på en bra rubrik till det här inlägget, och det är för att det är så svårt att förklara med så få ord som en rubrik har. För detta jag ska berätta om nu är svårt att sammanställa på rätt sätt. Det tar helt enkelt en ganska stor plats i min vardag. Hjälp, vad sentimental jag blir nu..

Jag har testat på de flesta sporter som går att testa i en småstad som Ulricehamn; Friidrott, orientering, handboll, fotboll, dans, volleyboll.. Listan kan egentligen göras lång. Men det jag fastnade för var då badminton, den där mesiga sporten ni vet som man ofta skämtar om i filmer;)

Det var faktiskt på en orienteringstävling som jag mötte badminton för första gången, en kille som hette Christian (han spelar för övrigt fortfarande) hade med sig racket och bollar och vi spelade lite grann där på campingen. Jag tyckte det var fruktansvärt roligt och vi kollade sedan upp det här och det visade sig att sporten fanns i Ulricehamn. Två grupper fanns det, en nybörjargrupp och en för de som spelat längre. Detta var för nio år sedan, när jag gick i trean, och jag har verkligen varit fast sedan dess! I början var själva sporten det viktigaste, att försöka få över bollen över nätet så många gånger som möjligt. Sedan började man sjuan, min klass var för jäkla jobbig, och plötsligt var badmintonen en social säkerhet för mig, för där har jag alltid varit populär och varit omringad av massor med vänner. Sedan en säsong, för två år sedan var det, tävlade jag hur mycket som helst och det gick riktigt bra för en gångs skull, det fortsatte så in till nästa säsong men oturligt nog fick jag körtelfeber. De som har körtelfeber vet vad jag pratar om. I vilket fall kunde jag inte träna ordentligt på fyra månader, det sätter verkligen sina spår. Som tur var fick jag sedan chansen att få bli hjälptränare i en grupp, klubben har växt betydligt sedan jag började. Det var, och är, fruktansvärt kul att vara tränare och ledare! Jag har lärt mig väldigt mycket genom det, och numera har jag inte bara en grupp där jag är hjälptränare, utan jag är nu ordinare tränare i två olika grupper. För tillfället är det alltså själva ledandet som är det roligaste, och det har lett till många andra roliga saker:) Bland annat har jag åkt med på tävlingar som jag annars är för gammal för, jag gläds nu mer av de yngres glädje över vinster än vad jag gör över min egna, och för ett par veckor sedan var jag på en oförglömlig Ledarcamp!

Badmintonen har helt enkelt gett mig allt, från träning, till ansvar, till kärlek, till roliga upplevelser.. Jag har växt som människa, och hade jag inte haft sporten som stöd, speciellt i sjuan, vet jag inte hur jag hade mått idag. Det är hela helheten jag älskar, och flexibiliteten. Man kan gå till en träning och träna, vara social, och lära sig om ledarskap. För mig är det precis sådant som jag älskar och därför älskar jag sporten.



Det här får representera det sociala då:) Fanny och jag är det som står och ler;)

Sovmorgon och morgonpromenad.

Jag vet inte om jag kan säga att jag har sovmorgon, snarare sovdag. Min första, och enda, lektion är idrotten som är klockan tjugo i tre.. Så jobbigt man kan ha det;) Då är det för övrigt brännboll, och jag älskar brännboll! Tycker det är så himla kul, men det kan bero på att jag bara har bra minnen från det.

I vilket fall började jag dagen med en promenad, före frukost dessutom. Går man före frukosten sätts förbränningen igång kan jag lova. Fettförbränningen alltså, vilket är precis vad jag behöver efter extrakilona från Frankrike.. Det är inte alltid man hinner med det annars under vanliga dagar, men börjar man inte förrän halv tre kan man ju faktiskt passa på. Jag ska skriva ett inlägg senare om fettförbränning och morgonpromenader. Det är oerhört effektivt som sagt.


Självkänsla.

Det här med självkänsla är himla intressant. Tydligen kan man ha självförtroende, men även självkänsla. När man var mindre visste man bara vad självförtroende var för något, inga konstigheter. Men självkänsla? Det fattade man inte.

Nu så möter man det dock överallt! ''Skaffa självkänsla!'' I vilket fall så tycker jag att det verkar ganska smart. För utan självkänsla kan man ju inte ta åt sig av allt bra man gör, eller unna sig att berömma sig, eller överhuvudtaget förstå att man gör något bra. Man kan få berömma sig själv utan att man är '' perfekt''. Men det är svårt tycker jag. Jag har alltid satt så höga krav på mig själv. När det gäller betyg, tävlingsprestationer, antal kompisar, antal kilon.. Listan kan göras lång. Men jag bättrar mig i alla fall. Jag har insett att om man inte har någon självkänsla, så kommer man aldrig bli nöjd. Inte ens om man får 20,0 i slutbetyg. För visst hade man ändå hunnit läsa en extra kurs på någon himla vänster? Eller planerat sina studier bättre? Kombinationen perfektionist+ dålig självkänsla blir inte bra i längden. Inte för en själv, och kanske inte för omgivningen heller.

För en månad sedan var jag på en föreläsning med Mia Törnblom och Susanne Pettersson. Mia är expert vad gäller självkänsla, skulle jag påstå. Och Susanne kan med in grej. Den föreläsningen var så oerhört bra, jag har aldrig varit på en bättre föreläsning, och då har jag ändå haft turen att få gå på riktigt många bra. Jag lärde mig mer om mig själv, mer om andra och såklart mer om vikten av att ha en bra självkänsla.

''Självkänsla är egenskapen att uppleva sig själv som kompetent att klara av livets grundläggande utmaningar samt förtjänt av framgång och välmående''

Detta sa en klok person en gång (Nathaniel Branden, psykolog och samhällsdebattör), och jag tycker han har rätt.

Självkänslan är oerhört viktig, i alla fall om man vill få ut det mesta av livet. Vad fruktansvärt klyschig jag låter för övrigt.. Fast det ligger mycket bakom dem.

ONYX.

Ulricehamn är inte den största staden, MEN det finns ett gym vid simhallen (som är litet och proppfullt) och ett träningscenter, ONYX. I vilket fall ska jag träna där i sommar, och det ska bli hur kul som helst! Dessutom har jag lyckats få med mig två kompisar på denna idè så det kommer bli kanon!

Och vilken tur jag hade med priset! Egentligen skulle det kostat 1650:- för att träna i tre månader och för att FÅ träna så måste man först vara medlem, vilket bara det kostar 300:-. En hel del pengar alltså för min magra plånbok. Enda sättet att finansiera det på skulle vara att ta av sommarjobbspengar då. Men jag hade sån tur, för det visade sig att det var någon sommarspecial, vilket innebar 550:- för två månader, oavsett man var medlem eller inte. Tjoho, sa jag. Jag ''tjänade'' typ 1500 kronor. Så nu kan jag både träna, OCH ha pengar kvar till annat. Den 22 juni börjar den perioden i alla fall, det passar perfekt för då har jag både hunnit sluta skolan för året, plus kommit hem från semestern:)

Det ska bli riktigt kul att testa något nytt i alla fall, annars är inte jag den som tränar på gym. Fast Onyx har ju inte bara ett gym, utan gruppträning med. Det är nog främst de träningarna jag har tänkt gå på. Men man vet aldrig hur det slutar. Jag är trots allt snål, har jag en gång betalat för något, då ska jag bannemej utnyttja det, haha!

Mixmatch.

Nej, jag pratar inte om ''mixandmatch'' utan om en mixedmatch.. I badminton då såklart:) Jag känner att jag får ta och skriva ett längre inlägg sedan om mitt badmintonliv, för det är verkligen någonting jag älskar och som prägla rmin vardag fruktansvärt mycket! På ett bra sätt givetvis då.

Det jag skulle säga var helt enkelt att jag som sagt spelade badminton innan. Det var skoj som vanligt, synd bara att det inte var så många med. Vi var bara sex stycken men det får väl gå:)

Jag och Elin, min ''bästis'' ( vilket löjligt ord? Kanske dagisvarning att använda det till och med) gick till träningen och vi började med att köra en mixedmatch. I mixed är man en tjej och en kille mot en annan tjej och en kille. Vi fick med andra ord möta varandra då. Man kan säga att jag bävade inför detta, det kändes som om det skulle gå kass eftersom man inte spelat på ett tag, men det var över förväntan i alla fall:) En annan sak som var lite kul var att vi alla premiärinvigde våra nya, (assygga!!!) tävlingströjor. De är svarta. Bra förklaring eller hur? ;)

Det gick alltså riktigt bra, och förhoppningsvis blir det någon mer sådan här träning i sommar! Jag hatar att sitta och dega till.. Det känns som om man skrumpnar ihop totalt och får samma vighet som en gammal tant.

Nej, nu ska jag sluta, har tänkt att följa med min mor ner till den stora metropolen; ICA!! Det är lite sorgligt att bo en småstad på ett sätt. På kvällarna står ungdomar, fjortisar och annat folk och hänger utanför ICA.. Eller utanför Videomix, ja, jag tänker fortsätta säga ''Videomix'', vad är '' Hemmakväll'' för namn? Nej, jag är inte alls konservativ när det gäller namn..

Mmm, björnbär ska jag ta och köpa då:)


Småätande..

Någonting som är min svaghet när det gäller mat är; småätandet.

Jag vet att det är fel, och ändå blir man sugen. Jag har dock bestämt att jag ska bättra mig på den punkten. För jag tror att det hänger ihop med ens psyke. Om man har bestämt sig eller inte. Jag har bestämt mig. Jag ska sluta med småätandet! Men det är så lätt att falla in i det. Man är inte hungrig, utan bara lite sådär sugen.. Så man tar något litet, och något litet igen, och sen när man ska äta på riktgit sedan är man garanterat inte hungrig. Samtidigt är det viktigt att äta ofta, så blodsockret håller sig på en bra nivå. Men det betyder ju inte att man ska äta hela tiden, och inte heller att man ska äta fel vid de tillfällena.. Det är varken bra för kroppen, och absolut inte för tänderna heller för den delen!

Jag ska verkligen skärpa mig på den punkten. Att hitta sina svagheter, och att inse att man har dem, tror jag är första steget att bekämpa dem. Så länge man inte inser vad man gör fel, blir det oerhört svårt att göra något åt det. Nu har jag insett det för mig själv.

Badminton klockan tre:)

Så här under sommarmånaderna är badmintonträningen nerlagd. Det har med halltider och tillgänglighet och allt vad det är. Så juni och juli får jag helt enkelt klara mig utan min favoritsport. Fast idag blir det faktiskt träning ändå! Det ska bli väldigt kul med tanke på att jag inte kunde träna på hela maj ( dels var jag sjuk och sedan var det fullt upp med plugg och skolan dessutom). Så det ska bli helt enkelt bli riktigt skoj att köra ett pass. Nackdelen är väl att jag missar Söderlings final.. Mot Federer och allt.. Men tennis matcher kan ju hålla på i ungefär hundra år så slutet kan jag nog hinna se ändå:)

Mot hallen alltså! Vid närmare eftertanke måste jag nog skynda på..

Det första inlägget

Tanken är helt enkelt att detta ska bli en blogg om välbefinnande. Enligt mig infattar välbefinnande både fysisk och psykiskt välbefinnande. Att man har en bra balans mellan mat, träning och hur man trivs med sig själv som helhet.

Jag har själv tränat i stort sett hela mitt liv. Badminton är det jag mest håller på med, förutom på sommarmånaderna då jag löptränar en hel del. När det gäller maten har jag varit mer eller mindre duktig, och när det gäller det psykiska har jag alltid som inställning att vara positiv och tänka framåt.

Mitt intresse för träning, kost, hälsa, mental träning och psykologi är någonting som stärkts mer och mer och genom den här bloggen vill jag ta upp det mesta. Det kommer bli blandade inlägg, både personliga, men också generella tips som alla kan inspireras av.

Mitt mål är att människor ska inspireras och förstå att man kan sätta upp mål och förbättre, eller behålla, sin situation. Sedan är denna blogg även ett sätt att för egen del sätta upp mål inom välbefinnande:)






RSS 2.0